čtvrtek 16. října 2014

Úlovek

Dnes se mi podařilo koupit růže se slevou 70%! v Baumaxxu. Některé z nich jsem již obdivovala za plnou cenu začátkem léta, jenže pak přišly jiné povinnosti :-) a růže šly stranou, dnes jsem náhodou zavítala opět do obchodu a nedovedete si představit mou radost, když je objevila a ještě s tak velkou slevou :-)! Vypískla jsem překvapením a vylekala postarší dámu, která šla přede mnou. Využijte výprodejů v zahradnických centrech a taky si udělejte radost.






Krásný víkend všem :-)!

neděle 5. října 2014

šitá deka

Krásné odpoledne,

dnes trochu netradičně, šila jsem deku na sezení v obýváku z nové látky z Ikea a druhá strana krásné pivoňky. Bude-li se dívat Ajka, ať prosím přivře oči nad nedokonalostmi (látky klouzaly a uprostřed výplň tenkým vatelínem), olemováno lemovkou. Zbylo i na stolek u jídelního stolu, kde se aspoň zakryl nepořádek :-). Ještě se chystám na vánoční deku, látku už mám vybranou.
Účastnila jsem se Zelené výměny u Světlušky a dostala jsem od Radany cibulky narcisů, semínka hrachoru a tuto nádhernou zástěru na grilování.







Krásný zbytek víkendu! 

pátek 3. října 2014

Po delší odmlce se opět hlásím, Zahrada je ještě víc zarostlá, nicméně se mi podařilo dostat se na prodejní výstavu květin a dokonce jsem letos i pár rostlin objednala. Největší radost mám z cibulek růžových modřenců (vylezou-li na jaře :-)) a pár lilií. Ještě s napětím čekám na dvě hortenzie do sbírky a letos si už dám zřejmě s rostlinami pohov.
Nezapomeňte, že je nejvyšší čas (ne-li pozdě) na objednání prostokořenných růžíkteré se sází poté v listopadu. V ČR je několik školek, které stojí za to. PelcoviM. Šíp nebo třeba majitelka rozsáhlé sbírky historických růží.
Zahrada hýří barvami a to je na podzimu nejkouzelnější. Miluji okrasné kapusty, které vydrží až do jara a mráz podporuje ještě více jejich vybarvení a astry kvetoucí v nádherných odstínech modré by neměly scházet na žádné zahradě.
 okrasné kapusty
 Brslen evropský (eonymus evropeus)
 detail




 Růže Acropolis

 detail květu Heptacodia

Přeji krásný, pokud možno slunný víkend a děkuji za návštěvu.