úterý 17. ledna 2017

Nový rok

Začal Nový rok, postupně se uklidily vánoční dekorace, je fajn, že se zdobí už od adventu, aspoň si to užijeme a nevadí, že se na Tři krále vánoce uklízejí. Pamatuji se, že u nás se za mého dětství 23. 12. vytahovaly vánoční dekorace a na Štědrý den se zdobil stromeček, a tak se vám nechtělo hned na Tři krále uklízet. Jednou, když jsem byla ještě malá (na základní škole), tak jsme měli stromeček do začátku března :-), stále jsem prosila rodiče, aby se ještě neuklízel. Nepamatuji si to přesně, ale moc jehlic už asi neměl :-).
Čím jsem starší, tím víc mě hned po vánocích "svrbí" ruce" po zahradě, vyhlížím, kdy se otevřou e-shopy mých oblíbených zahradnictví a v supermarketech postávám u semínek zeleniny a květin. Tento týden jsem zavítala do Nanu Nana a už mají jarní dekorace, nevěděla jsem, co dřív :-). 
 Nakonec jsem si odnesla drobnou růžovou vázičku, snítku umělé rozkvetlé větvičky, keramickou hortenzii, ptáčka s korunkou a srdíčko. Měli tam toho daleko víc, ale možná i díky bohu, jsem měla sebou svého malého syna, který dlouho v obchodě nevydrží a navíc ho musím stále kontrolovat, aby něco nerozbil, takže jsem se naučila v běhu si prohlédnout, něco lapnout a zase běžet dál :-)


 Po vánocích se neodolala ani tomuto malému medvídkovi od Maileg v Bellarose.
A co je jednou z pozitivních věcí na supermarketech? Že tam dostanete řezané čerstvé rostlinky za rozumnou cenu, takže si téměř každý může čerstvými květy ozdobit domov. Já tentokrát neodolala tulipánům a doplnila je ze zahrádky kalinou (viburnum tinus), která má nakveteno a překvapivě doma ve váze kvítky rozkvétají, i když u nás už pěkně mrzlo.

 Tak tohoto "šášu" jsem vymodelovala z samotvrdnoucí hmoty. Ale od začátku, kdysi jsem v jednom časopisu objevila krásného keramického klauna od akademické umělkyně, ani jsem se raději na cenu neptala. Moc se mi líbil a měl právě i šuplíky na drobnosti. Do čase jsme na aukru objevila dřevěnou skříňku se třemi šuplíky, namořenou na tmavě hnědo, nahoře do velké špice. Špička skříňky se uřízla, ukončila se rovnou plochou, já ji natřela barvami a nahoru vymodelovala hlavu šáši a na bok rukávy a ruce. Zalakovala a děti mají skříňku na drobnosti.


 Na závěr nápad z Pinterestu, co se mi líbil, a tak jsem si ušila kaktus, vycpala dutým vláknem a mám "špendlíkovník", když potřebujete rychle špendlík a nemůžete nabrat z krabičky.
Toť pro dnešek vše, mějte se krásně a příště se koukneme na semínka, výsevy,....
Krásný týden vám přeji